V Rožnově p. Radh. hledají dočásku pro 3 krávy a 2 psy

 
V malebném městečku v podhůří Beskyd teď řeší nezvyklý problém. Strážníci Městské polici v Rožnově pod Radhoštěm se musejí postarat o opuštěná zvířata, jejichž majitel se ocitl v nemocnic. Protože není v kontaktu s příbuznými a nemá žádné jiné možnosti, musí se pro 3 krávy a 2 psy najít dočasná péče.


Problém samozřejmě je, že není moc času - jak krávy, tak psi potřebují každodenní péči. A to není MP Rožnov pod Radhoštěm schopna svými silami dlouhodobě zajistit. Strážníci tak s pomocí vedení města a místních médií hledají někoho, kdo by byl ochoten se o zvířata na neurčitou dobu postarat.

Psi nejsou problém, zato krávy ano


Samotné psy by možná tak těžké umístit nebylo, ovšem problém je s krávami. Na to běžní zájemci o dočasnou péči opravdu nejsou připraveni. A tak je třeba hledat dobrovolníky náhodně. Třeba prostřednictvím internetu.

Vedení města spolu se strážníky nakonec rozhodlo o umístění psů v místním útulku, pro krávy se však pečovatele zatím nepodařilo nalézt. Nejlepší by dle strážníků bylo ponechat krávy v místě a nalézt ochotného zemědělce, který by se o ně jezdil starat.

Pokud by někoho náhodou nabídka oslovila a měl by zájem o zvířata pečovat, může se ozvat místnímu odboru životního prostředí na telefonní číslo 571 661 280.

Zdroj: Zlin.cz: Rožnov pod Radhoštěm hledá pečovatele o opuštěná zvířata

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně a věcně, přátelé ! :-)