Toulaví psi přišli na pohřeb ženě, která krmila opuštěná zvířata

Margarita Suarez z Mexika byla opravdu velkou milovnicí zvířat. Většinu svého dlouhého života strávila tím, že krmila toulavé psy a nabízela vlídné slovo a pohlazení také dalším opuštěným zvířatům. Když žena zemřela, nestačili se její pozůstalí příbuzní a známí divit - na pohřeb se s ní přišli rozloučit někteří toulaví psi z okolí a dokonce také jeden ptáček.

V Mexickém městě Merida byla Margarita všeobecně známá jak mezi lidmi, tak mezi opuštěnými a toulavými zvířaty. Každé ráno se přede dveřmi jejího domu scházela početná smečka věrných psů, kteří čekali na pravidelnou snídani a denní program. 

Denní režim měla Margarita celkem jasný - nakrmit a zabezpečit co nejvíce opuštěných zvířat v okolí. Věrní psi ji pomáhali nosit tašky s krmivem a Margarita s nimi denně vyrážela na známé trasy v okolí svého domu. Kočkám nechávala na jejich místech krmivo s vitamíny, ptákům zase jinde nasypala zrní a psům ve vzdálenějších oblastech také rozdala spousty jídla a lahůdek. 


Margarita Suaréz zesnula náhle, v březnu tohoto roku. Její příbuzní se rozhodli pro skromný, malý obřad a zármutek si chtěli podržet v úzkém rodinném kruhu. Jaké však bylo jejich překvapení, když se během pohřbu začali scházet toulaví psi z celého okolí. Někteří se odhodlali i vstoupit so smuteční místností a strávit i tu úplně poslední chvíli s člověkem, který je opravdu miloval. 

Psi se chovali způsobně, jako by cítili a bezezbytku chápali pietní situaci. Obřad nijak nerušili, v tichosti se rozložili v obřadní místnosti a v leže bez hlesu vyčkali až do konce obřadu. Jako vrchol všeho se ještě objevil jeden z ptáků, který také nezapomněl na svou milovanou opatřovatelku a přiletěl se s ní rozloučit. 


Po skončení obřadu psi pomalu kráčeli za rakví majitelky a následně trpělivě čekali na dokončení kremace. Prostě přesně, jakoby věděli, jak se mají chovat a jak se nejlépe s milovanou osobou rozloučit. A příbuzní Margarity měli ve všem tom smutku alespoň jeden důvod k radosti. Zvířata jim totiž svým chováním dala jasně najevo, že Margarita prožila svůj život opravdu naplno a nechala za sebou obrovskou stopu - stopu klidu, míru a lásky - a to nejen v srdích lidí, ale dokonce i v srdcích mnoha, mnoha opuštěných zvířat v Meridě a okolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně a věcně, přátelé ! :-)